Dag 6 aankomst in Thorshavn - Reisverslag uit Tórshavn, Faroe eilanden van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu Dag 6 aankomst in Thorshavn - Reisverslag uit Tórshavn, Faroe eilanden van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu

Dag 6 aankomst in Thorshavn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

19 September 2012 | Faroe eilanden, Tórshavn

Vanmorgen werden we om 4 uur s’ ochtends al gewekt door een vriendelijke mevrouw die ons vriendelijk verzocht op te staan in alle mogelijke talen want over anderhalf uur gingen we aanleggen in Thorshavn. Hoewel de stem vriendelijk was, was het volume knalhard gelukkig was ik al 5 minuten wakker anders had ik rechtop in mijn bed gezeten. Om 5 uur moesten we de kamer verlaten en naar het dek met de motors gaan. Er was ontbijt maar dat heb ik over geslagen. Heb alleen maar koffie gedronken om wakker te worden. Bij het verlaten van de kamer gecheckt of ik alles wel mee had want de deur van de kamer ging om 5 uur elektronisch dicht. Als je dan wat vergeten was moest je de sleutel van de kamer weer laten activeren voordat je er in kon. Dat wou ik voorkomen. Toen naar beneden daar heb ik eerst nog een half uurtje moeten wachten voordat ik het dek op mocht. Beneden was het warm en ik stond al klaar in mijn motorpak wat het nog warmer maakte, ik heb me echt de pleuris gezweten. Gelukkig stond mijn motor als eerste. Dus loshalen( hij stond er gelukkig nog) wachten totdat de chaos aan geparkeerde auto’s oploste en van boord. De oprij klep ( of is het nu afrij klep) was gelukkig niet glad meer. We reden de boot af en dan kom je dus in het donkere Thorshavn. De zon kwam langzaam op en gaf de stad een sprookjesachtige uitstraling. We zijn achter de reisleiding ( In de auto!!) naar het hotel gereden. Nou mensen dit hotel is een aanrader, ( Hotel Foryar) super sjiek zelfs Bill Clinton, Europe, (Band) Mel C,( zangeres Spice Girls), Helmut Kohl en nog veel meer beroemdheden hebben hier al overnacht. Het dak van het hotel is begroeid met gras en ligt een beetje in een berg. De reisleider vertelde dat er zelfs schapen op het dak lopen. I het hotel hebben we eerst ontbeten. We mochten pas om half op de kamer dus na ontbijt bagage in een aparte kamer gezet en maar gaan rijden. Nou ik kan je vertellen mijn bek viel open wat een landschap. Er zijn hier geen bomen, alles is groen bekleed met mos en gras. Verder is het hier ruig, veel bergen en Fjorden en heb je eindeloze uitzichten. Heb lekker bochtjes gereden en ben al op 670 meter hoogte geweest. Aan het einde van de weg lag een Nato basis waar de Amerikanen met radar de boel in de gaten houden. Het was er 2 graden, erg koud leek wel winter. Na pakweg 200 kilometer rijden ben ik naar het hotel gereden. Ingecheckt en bagage uitgepakt. Daarna een heerlijk warm gedoucht. Omdat de prijzen hier in het hotel hoog zijn ben ik met mijn slapie ( Terry) naar de stad gelopen. Heb we een rondwandeling door de stad gemaakt en Fish en Chips gegeten. Ik kreeg het bijna niet op zo groot was de portie. Maar het was erg lekker, gemaakt van verse vis. Oh ja meneer Bill had hier nog koffie gedronken. Thorshavn is een rustige stadje met 20.000 inwoners. De gehele populatie van de Faeröer Eilanden is 48.000 dus het merendeel woont hier. De stad is echt prachtig en er is geen criminaliteit. Verder zijn er op het hele eiland pakweg 70.000 schapen. Die echt overal tegen komt. Met rijden moet je soms oppassen dat ze niet de weg op springen en soms lijken ze wel schutkleuren te hebben zo goed passen ze qua kleur inde omgeving. In de verte is het een rots van dichtbij een schaap. Eeen schaap aanrijden betekent betalen, de gangbare prijs voor een schaap is 100 euro. Handig voor als je kebab wil maar voor de rest niet aan te raden. Na de stadswandeling volgde er een steile klim naar boven ons hotel ligt boven op een berg en daar had ik me op verkeken. Ben 2 keer gestopt om op adem te komen, zo steil was het.
S ‘avonds bij gekletst met de rest van de groep. Meest gehoorde opmerking hoe ga ik thuis nu uitleggen hoe het er hier uit ziet of dit is met geen pen te beschrijven en nergens mee te vergelijken. Lijkt een beetje op Noorwegen maar dan eindelozer.

Nou dat tot zover de eerste dag op de Faeröer eilanden.

Groet en tot het volgende verslag,

• 19 September 2012 - 17:42

Martin:

He Edwin,
    Gaaf zo die verslagen lezen, geeft me het gevoel dat ik een heel klein beetje met je mee reis.
    Iets wat ik heel graag gewild had. Ik kijk ook af en toe even op google maps om te kijken waar je ongeveer bent. Kan me voorstellen dat je op dat land heel snel verliefd kan worden. Geniet er van en hou de thuisblijvers op de hoogte.

Martin

• 19 September 2012 - 18:06

Edwin Vermeer:

Hee Martin,
    Leuk man dat je die epistels van mij doorworsteld.
    Voor mij is het ook een beetje contact met het thuisfront en de thuisblijvers.
    Erg leuk om te doen dit en ik heb meteen eenverslagje voor thuis om later nog eens bij weg te mijmeren.
    de natuur en de omgeving is hier prachtig. Schotland, Noorwegen en Ierland lijken er een beetje op maar dan ruiger en het lijkt maar niet op te houden. De uitzichten zijn echt eindeloos hier..
    Groet

• 20 September 2012 - 09:10

Rens Brandenburg:

Verheug me op de foto's. Geniet maar lekker en kom heel terug!
    Groet, ook van Katinka.