Dag 8 van Alta naar de Noordkaap - Reisverslag uit Skibotn, Noorwegen van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu Dag 8 van Alta naar de Noordkaap - Reisverslag uit Skibotn, Noorwegen van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu

Dag 8 van Alta naar de Noordkaap

Door: edwinvermeer

Blijf op de hoogte en volg Edwin

03 Juli 2011 | Noorwegen, Skibotn

Van Alta naar de Noordkaap afstand 201 km. Eigenlijk van Alta naar Honingsvåg. Dat ligt 20 km voor onder de Noordkaap. Lekker gereden wel slecht wegdek.Zonnetje erbij toen ik vertrok maar wel frisjes en terwijl ik mijn binnenjas in mijn motorjas rist zie ik de dames hier in Topjes met spaghetti bandjes lopen. Nog wat geklest met duitse buurman nummer 2. Moest even wachten tot mijn tent droog was het had even gemiezerd. Heb de tent schoon geveegd aan de binnenkant met een stoffer en blik geleend van duitse buurman nummer 3.Kreeg nog ontbijt aangeboden, brood met jam. Afgeslagen en viendelijk bedankt onder het mom van ik eet wel iets onderweg.Dat was dom eerste "eet" gelegenheid was 95 km verder.Eerst leuk bochtig bergstrukje en toen gereden over een schitterende hoogvlakte, bomen zijn er bijna niet wel veel wind. Beetje trek gehad onderweg. Dus gebrunched met een hamburger.medium size zou bij ons extra large wezen.2 Bakken koffie erachteraan. Onder begeleiding van securitas ( beveiligingsbedrijf) langs werkzaamheden gereden. Weg werd bochtiger je rijd langs de kustlijn van de fjord en overal zie nog sneeuw liggen. Filmpjes gemaakt maar een beetje ruzie gehad met mijn camera had een instelling gewijzigd waardoor ik mijn eigen toestel niet meer snapte maar das inmiddels gefixed. Hoop wel dat ik de filmpjes heb zet voor de zekerheid de camera op de terugweg ook aan. Gestopt dus rond 16.00 uur. wou eigenlijk meteen naar boven maar het was hier al mistig en ik had geen zin om 18 euro te betalen( had al 7 euro tolgeld betaald om hier te komen) en dan een mistige foto te maken. Hutje gehuurd en boodschappen gaan doen in Honingsvåg. Zit zelf 6 km buiten de stad

• 03 Juli 2011 - 09:36

Paula:

Zo blij dat ik je "waarbenjijnu" heb aangeraden :-) nu kan ik ook nog even nalezen wat je allemaal hebt gedaan.

x

• 03 Juli 2011 - 09:42

Ab Vermeer:

Wat goed dat het zo goed gaat met je. Ga zo door hou het veilig. Van de week was tante Baukje hier heeft ons uitgenodigt voor een klein feestje op 19-07 dan is ze n.l jarig. Ze vertelde ons dat je haar belooft had ook een verslag te sturen maar heeft nog niets ontvangen.Ze zou het wel heel leuk vinden vertelde ze ons. Dus wie weet lukt het nog een keer Groet

• 03 Juli 2011 - 10:58

Frank B Te S:

ik volg al jou verslagen, heb er veel lees plezier aan, ook je foto's en video's, daar kijk ik naar uit. hou hem nog even tussen de lijntjes aub groetjes