Dag 6 van Jokmokk naar Karesuando - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu Dag 6 van Jokmokk naar Karesuando - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu

Dag 6 van Jokmokk naar Karesuando

Door: edwinvermeer

Blijf op de hoogte en volg Edwin

29 Juni 2011 | Nederland, Amersfoort

Dag 6 van Jokmokk naar Karesuando afstand 301 km. Mijn nederlandse buurtjes voor de nacht(Inge en Frits) vertrooken vanochtend al om 8 uur. Ik heb ff bakkie koffie gezet. Relaxed mijn dagboek bijgewerkt( Van paula gekregen). Tent afgebroken en ingepakjt en gegaan. Vandaag ben ik dus door Lapland gereden. Hier bhebben ze veel bergen, meren en toendra's. Onderweg nog 4 rendieren tegengekomen. En reed lamgs twee grote waterkracht centrales. De suwmeren zijn gigantisch daar kun je zo 50 km langs op rijden. Aangekomen op hemelsbreed 330 km van de Noordkaap voor mij nog 486 km rijden. Zit hemelsbreed 370 km over de poolcirkel heen. Dit is het hoogste dorp van Zweden ligt letterlijk tegen de grens van Finland aan. Boodschappen gedaan in een soort van Winkel van Sinkel. Waar ze boten, groente, fruit, ,visnetten, en bijvoorbeeld allesbranders voor in huis verkopen. helaas was de kwaliteit van de groente niet zo goed moest veel weggooien. Verder stikt hett hier van de muggen groter dan tot nu toe en ze steken harder. daarom hutje gehuurd.Wil snel weg hier en kom hier ook nooit meer terug. Absoluut geen aanrader het dorp niet en de camping niet.

• 29 Juni 2011 - 20:21

Mama Mantu:

Hallo Edwin
    Wat naar dat ze daar ook muggen hebben die groter zijn!!
    Dat is lastig,maar je hebt toch deet bij je??
    Ik heb jou Fotoboek gezien,jou motor zat goed vast!!
    Heb je al bamie gemaakt?
    Nog veel rijplezier,en ik volg je met ,
    Waar ben jij nu.
    Groetjes (Mama Mantu)

• 29 Juni 2011 - 20:23

Frank B Te S:

Jammer van dat dorp en de camping, heb je BBQ bij je, lekker rendier .... "nog maar 486 km" GEWELDIG

• 29 Juni 2011 - 21:46

Cher Van Dasler:

ik heb je een mail gestuurd hopelijk heb je gezien dat het van mij kwam, liefs groetjes en een knuffel van mij en Henk. Cher.