Dag 4 Vandaag van Sunnansjö naar Umeä - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu Dag 4 Vandaag van Sunnansjö naar Umeä - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu

Dag 4 Vandaag van Sunnansjö naar Umeä

Door: edwinvermeer

Blijf op de hoogte en volg Edwin

27 Juni 2011 | Nederland, Amersfoort

Vandaag dus van Sunnansjö naar Umea afstand 363 km. Vertrokken om 9.45 . Rijden ging lekker Gisteren had ik namelijk pijn in mijn rug.Zadelpijn is verdwenen.Zonnetje erbij en de temperatuur begint te stijgen.. Ben door het gebied Höga Kusten gereden. Erg mooi veel meren en bossen. Stukken waarr je echt niemand tegen komt. Veel borden gezien die je waarschuwen voor Elanden maar geen Eland gezien.Wegen waren lekker bochtig en het ging bergop, berg af. Rond half 2 een soort van snelweg opgegaan met lange bochten. Overzichtelijk maar met middengeleiding die uit staalkabels bestaat. Toen kwamen er donkere wolken en bliksem. Ik was doorweekt voordat ik mijn regenpak aan kon trekken.Eerste rustplaats was binnen 500 mtr maar toch te laat. Nadat ik regenpak aangetrokken had toch maar doorgereden.Totdat het onweer te dichtbij kwam . Zag een afdakje met 2 motorrijders en ben erbij gaan staan. 1e was een duitser, net zijn rijbewijs en dit was zijn 1e grote trip.2e was een Zweed ook op weg naar de Noordkaap.. Zweedc vertrok ondanks het weer . Hij was het gewend zij hij. Ik ben nog even blijven staan en heb met de duitser over zijn Noordkaap ervaringen gepraat. Hij had de afgelopen dagen alleen in zijn regenpak gereden en het was 2 dagen geleden overdag 8 graden op de Noordkaap , s'nachts had het licht gevroren.
Gelukkig voor mij voorspellen zemooi weer. Uiteindelijk doorgereden. Rijden bleef lekker gaan ondanks de regen.. Rond 17.15 was ik op first Camp Umeä.wel duur hier een hutje is 50 euro. maar ook erg goed onderhouden . Kaart fotocamera zit vol (8 GB). Zweeds gegeten vanavond. Gepofte aardappelen met een soort van garnalencocktail op basis van kwark met salade en tortilla chips . Hoezo Zweeds ??
Log bijgewerkt bij de receptie en daar kwam ik 3 Hollanders tegen. " op Yamaha Tenere's en 1 op een Suzuki DR Big. Allemaal 1pitters. Eeerste opmerking van 1 van de Ho0llanders toen we kennis maakten . "Jezus wat een eind". Snap ik wel afstanden lijken wel eindeloos hier .
Uploaden foto's en video gaat moeilijk probeer ik van de week nog

Groetjes
Morgen op advies vande Ouders van Tessa naar Jokmok.
Nog 850 km naar de Noordkaap.

• 27 Juni 2011 - 14:21

Paula:

Dat klinkt minder ver…, nog maar 850km ;-)

Ik vond het fijn opnieuw je stem te horen gister! Nu weer home sweet home, wel home ALONE ;(

Veel rijplezier!
    x

• 27 Juni 2011 - 19:47

Martin:

Goed bezig Edwin, Heb nu al spijt dat ik niet mee kon gaan, Drink maar een zweeds vodkaatje voor me dan als troost. Edwin You go man, en een knuffel voor Paula

• 27 Juni 2011 - 21:25

Frank B Te S:

zo "nog maar 850 km" dus een dag of 2 hopen idd dat het mooie weer er aan komt, veel plezier verder

• 28 Juni 2011 - 13:52

Ab Vermeer:

Wat leuk dat het goed gaat nog veel plezier en rij voorzichtig

• 28 Juni 2011 - 15:01

Marianne:

Ohhwww dit klinkt echt alsof je Achmea niet mist:-) Errug leuk om je reisverslag te lezen! Heel veel plezier en geniet ervan. Groetjes, Marianne (AIT)

• 28 Juni 2011 - 20:13

Marc:

Zadelpijn weg zonder schapenvacht. toch supper zón Triumph. ik wou dat ik er bij was. groetjes ons 4ren