Dag 2 van Göteborg naar Silverhöjdens - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu Dag 2 van Göteborg naar Silverhöjdens - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Edwin Vermeer - WaarBenJij.nu

Dag 2 van Göteborg naar Silverhöjdens

Door: edwinvermeer

Blijf op de hoogte en volg Edwin

26 Juni 2011 | Nederland, Amersfoort

Vandaag genoten van de intocht in Göteborg. Daardoor laat weg.iedreen was al van de boot af. gelukkig geen krassen op die mooie mercedes gemaakt. Heerlijk ontbeten op de boot. Je hebt op de boot drie soorten ontbijt "Engels", gezond met veel kwark,yoghurt en muesli en fruit. En dan traditioneel Zweeds dat betekent veel ingelegde haring, gerookte zalm en brood of knäckebrod.Ik heb zowelbrood met gerookte zalm en gerookte ham gegeten. Daarna Full English breakfast omdat ik vandaag door wil rijden ongeveer 380 km. Rit ging goede heb 377 km afgelegd en was rond 4 uur in Silverhöjdens heb daar een hutje( Stuga of Stugo) gehuurd.Regen dreigde onderweg maar is nietgevallen met hier en daar een zinig zonnetje. Was wel koud.Onderweg tijdens een stpop vriendelijke zweden ontmoet die me op de foto gezet hebben. En de meest Harley rijder groeten hier wel. Er rijden hier erg veel Harleys trouwens. Maar de meeste rijders daarvan zijn niet vooruit te branden in de bochten.Uitzondering daargelaten ( 1 a 2) Zweden rijden in tegenstelling tot Hollanders gemiddels 10 km/u te zacht. Behalve in de afgelegen gebieden daar rijden de vlotteren 10 km/u te hard en de norm,ale zweden precies de toegestane snelheid. Inhalen gaat "vreemd" de persoon die ingehaald word gaat naar rechts: Verder val ik met mijn neus in de boter. Op de camping was nog 1 hutje vrij en i.v.m. midzomernacht was er op de camping een "all you can eat grill" Had ik eve mazzel. De BBQ chef vroeg me of ik van veel vlees hield. Ik ja zeggen natuurlij resultaat 4 karbonades en 4 worsten voor 9,80 euro en friet en salade natuurlijk. Zat stampvol. Uitzicht uit het hutje is op een meer.Later die avond ben ik uitgenodigd door Zweden om midziomernacht te vieren. Dit betekent veel spelletjes spelen en veel alcohol drinkwen. Ik sprak een Zweedse politie agent op de camping en zijn woorden ware tonight all swedish people are drunk. hebn samen met een zweed die slecht engels kon ( Mijn Zweeds was beter :-)) toch nog de 6e plaats gehaald ( van de 12 )heb hieree een dagboek en een pannelap gewonnen. Later die avond nog een beirtje gedronken metwat jongere Zweeden werd erg gezellig en laat. P.s veel zadelpin gehad vandaag. Moet wennen aan lange afstanden

Groetjes en Tack so mucke voor het lezen en volgen en de berichtjes waardeer ik zeer.

• 26 Juni 2011 - 19:05

Frank B Te S:

Gefeliciteerd met je 6e plaats, is niet slecht. Leuk ;-) dat je Zweeds beter was dan zijn Engels. Enne lekker zo'n BBQ, en die zadelpijn gaat vanzelf weer weg (waarschijnlijk pas als je 3 dagen thuis bent ;-) Hier is het maandag erg warm (32 graden en dinsdag belachelijk heet tegen de 36 graden) met gevolg, REGEN daarna wordt het hier weer normaal. greetings vanuit Soest

• 26 Juni 2011 - 20:05

Marc:

Hoi Edwin

Zadelpijn los je op door een gel zadel of scoor ergens een schapenvachtje en leg dat op je zadel. Ze zijn vast te koop bij ikea want daar hebben wij er ook een vandaan. groetjes en een dikke knuffel van ons 4ren.

• 26 Juni 2011 - 20:19

Paula En Moeders:

Nou, je bent niet de enige met zadelpijn…. :-D wij hier in Lommel ook!!!
    Vandaag rond de 44km gefietst, het was zeer warm en zonnig!!

Goeie tip van Marc, ook lekker voor thuis ;-) of is tegen die tijd de vacht al helemaal plat…??

Dikke2 knuff van ons!!
    x

• 27 Juni 2011 - 07:00

Tessa Steppé:

Hey Edwin, Het klink allemaal erg goed. En zo te horen vermaak je, je prima!

Wij hebben weer een heerlijk druk maar gezellig weekend achter de rug. Vrijdag ben ik naar Brothers in Bunnik geweest. Hans Dulfer trad op met een aantal andere muzikanten samen met een DJ, was erg gaaf. Ik heb de hele avond op de dansvloer gestaan. Toen ik om half vier thuis kwam lag Tommy samen met Divino wakker. Divino was om half twee wakker geworden en wilde pas weer slapen toen ik thuis kwam van het stappen. Hij vindt de borst toch lekker dan de fles. Dus nu weet papa ook hoe het is om s nachts uit zijn nachtrust gehaald te worden haha...

Zaterdag hadden we eigenlijk twee verjaardagen maar hebben er eentje maar overgeslagen. Maar de verjaardag van mijn vriendin was erg gezellig, de kids lekker meegenomen. Zondag hebben we met Toms zijn collega's bij de Valk in Amersfoort geluncht, dat was erg goed eten! En als je van modern en strak houdt is dit een top lokatie om eens te gaan lunchen. Daarna de kids naar Claudia gebracht waar mijn zus op de kids heeft gepast. Tom die moest trommelen in Zeist (betaald) en ik ben mee geweest. Een hele mooie lokatie. Echt een mooie trouw lokatie, dus wie weet hahaha...

Nou nu ga ik lekker de boel een beetje opruimen, want daar is van het weekend niet echt veel van gekomen.

Doe voorzichtig en tot horens,

Groetjes Tessa

• 27 Juni 2011 - 07:50

Pa:

Wat fijn dat het tot nog toe goed gaat Die zadelpijn went wel anders moet je maar denken ik moet er wat voor over hebben om zo n mooie reis te maken elk voordeel heeft ook een nadeel immers.Geniet maar kom veilig thuis.Hartelijke groeten van ons Ma + Pa

• 28 Juni 2011 - 11:45

Mama Mantu:

Hallo Edwin
    Wat gaaf dat wij jou kunnen volgen he''.
    Wij zijn weer terug van weggeweest!!
    Wij hadden maar 2dagen kunnen fietsen vanwege de regen.Maar we hebben wel leuk gehad samen!!
    He Edwin doe rustig aan,en geniet van de landschap en de natuur.
    Veel rijplezier en dikke knuffel en een dikke kus!!

• 29 Juni 2011 - 17:45

Els Boersma:

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Dat is het leuke van Nederlandse motorrijders, die zeggen elkaar wel gedag onderweg.
    Nog mooie dagen, ik volg je met veel (lees)plezier.
    Groetjes, Els.